ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Η γυμναστική κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδεικνυται σε όλες τις μέλλουσες μητέρες που δεν αντιμετωπίζουν , βέβαια , κάποιο πρόβλημα και η εγκυμοσύνη της εξελίσσεται ομαλά. Το βασικότερο όλων στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να μάθει η γυναίκα να «ακούει » το σώμα της , να μην καταπιέζετε , να βάζει όρια σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο για να μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία του μωρού και τη δικιά της.

Η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθάει την έγκυο να μην πάρει περισσότερα κιλά από όσα χρειάζεται ο οργανισμός της, να γίνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος, να συντηρήσει την καλή φυσική της κατάσταση, να γεννήσει καλά και τέλος να χάσει εύκολα τα κιλά που πήρε στην εγκυμοσύνη, που κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος της, το αρχικό της βάρος και το βάρος του μωρού της.

Είδη γυμναστικής που ενδείκνυνται για την περίοδο αυτή είναι το pilates και η yoga, που συνδυάζουν stretching, μυϊκή ενδυνάμωση και αναπνοές, που είναι βασικές για τη διάρκεια του τοκετού. Επίσης, η έγκυος μπορεί να κάνει μυϊκή ενδυνάμωση με λίγα βάρη, να χρησιμοποιήσει λάστιχα, μπάλες για την εκγύμνασή της, αλλά και αερόβια χαμηλής έντασης. Πρέπει πάντα να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου τους και να ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, τμήματα εγκυμοσύνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ